22 Ağustos 2007 Çarşamba

Ace Of Base


Ace of Base, müzik dünyasına adımını "Tech Noir" ismiyle attı. İsminden de anlaşıldığı gibi grup, tekno ağırlıklı müzik yapıyordu. Bir değişime ihtiyaçları olduğunu kanısına vardılar ve 1990’da yepyeni bir tarz ve yepyeni bir isimle müzik dünyasına adeta başka bir kapıdan girdiler. Grup, yeni pop ağırlıklı tarzıyla çalışmalara başladı. Kurulmasından sonra geçen 2 senelik sürede yaptıkları çalışmaların sonucunda 1992’de çıkardıkları ilk albümleri "Happy Nation"’ın 21 milyon satması ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandılar. Guiness, Ace of Base’in ilk albümü olan Happy Nation’ı "En çok satan çıkış albümü" olarak duyurdu ve bu başarı kayıtlara geçirildi. Henüz ilk albümle gelen bu İnanılmaz başarı, Ace of Base’in önünü açmıştı. Artık Ace of Base, dünyaca ünlü bir gruptu.

Ace of Base, büyük başarı gösteren Happy Nationalbümünün ardından "Wheel of Fortune" single’ıyla bir kez daha büyük başarı sağladı. Wheel of Fortune, çıktığı hafta listebaşı oldu. Müzik dünyasında önemli yeri olan bazı listelerde 1. ve 2. parçalar Ace of Base’den çıktı. Listenin en iyi iki parçasının Ace of Base’den çıkması, gerçekten gurur vericiydi. Grup üstüste gelen bu başarılar üzerine durmadı ve çalışmalarını hızlandırarak sürdürdü. 1993’de çıkan "The Sign" albümünün ardından 2 sene boyunca çalışmalar sürdü. Bu iki sene içinde herhangi bir albüm çıkarmayan grup, 1995’de "The Bridge" ile sevenlerinin karşısına çıktı.

Avrupa’da ve dünyanın çeşitli kentlerinde büyük başarılar sağlayan Ace of Base, ülkesi İsveç’te de ilgiyle izleniyordu. İsveç Prensesi Victoria, doğum gününde gruptan bir konser vermesini istedi. Bunun üzerine Ace of Base, prensese ve tam 6.000 izleyiciye 40 dakika süren unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Dünyanın en iyi pop müzik gruplarından biri olarak gösterilen Ace of Base grubu, "The Bridge"in ardından 1998’de "Flowers" ve "Cruel Summer" albümleriyle bir kez daha sevenlerinin karşısına çıktı. "Cruel Summer" albümünde enstrümental açıdan farklılıklar bulunuyor. Telli çalgıları daha ön planda kullanan grup, bu albümler ile de büyük başarılar hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Tv İzle